Назад

Среща с министъра на външните работи и емигрантите на Ливан



Джебран Басил, министър на външните работи и емигрантите на Ливан, посети БТПП заедно с делегация от правителствени и бизнес лица. Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов запозна гостите с приоритетите на палатата и подчерта, че организацията защитава равните права на инвеститорите в страната без значение от коя държава са.

Той заяви, че Палатата следи за положителното развитие на икономическите връзки с Ливан, особено с подкрепата и участието на Българо-ливанския бизнес съвет, Ливано-българския бизнес съвет и дипломатическите представителства на двете страни. Симеонов представи накратко условията за правене на бизнес в България, като подчерта, че страната е източник на стабилност на Балканите без отворени проблеми със съседите.

Министър Джебран Басил изрази мнение, че бизнесът от двете страни трябва да използва активно възможностите за търговия, инвестиции и съвместно сътрудничество.

В дискусията участваха още Хасан Мурад, държавен министър на външната търговия на Ливан, Н.Пр. Туфик Жабер, посланик на Ливанската република в София, както и ливански бизнесмени.

Бе повдигнат и подробно разяснен въпроса за условията за придобиване на европейски произход на стоки. Освен това бе проявен интерес за закупуване на фабрика за производство на слънчогледово олио в България. За повече информация заинтересованите български фирми могат да се свържат с: irelations@bcci.bg.

 


02.04.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад