Назад

Посланикът на Унгария посети БТПП



Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна с посланика на Унгария в София Н. Пр. г-жа Текла Харангозо. Участие в разговора взе и Тамаш Будаи, съветник по икономическите въпроси към Посолството.

По време на срещата бе дискутирано предстоящото провеждане на Второто заседание на Междуправителствената българо-унгарска комисия за икономическо сътрудничество на 15-16 април 2019 г. в гр. Будапеща, Унгария. В тази връзка ИАНМСП организира българска делегация за участие в бизнес форум и двустранни срещи в гр. Будапеща. Желаещите за участие в делегацията следва да заявят предварителен интерес, като изпратят попълнена приложената регистрационна форма най-късно до 08.04.2019 г. на е-mail адрес: e.ivanova@sme.government.bg. Допълнителна информация може да получите от Евелина Иванова на тел. 02/940 7978.

Посланик Харангозо информира за състоянието на двустранните търговско-икономически отношения между Унгария и България. По данни на Посолството стокообменът за 2018 г. възлиза на 1.5 млрд. евро.  1.1 млрд евро е износът на Унгария към  България, а българският износ към Унгария е 400 млн. евро за същия период.

Симеонов оцени високо работата на Унгарско-българската търговска камара, която ще представлява БТПП на предстоящото заседание  на Междуправителствената комисия.

 


03.04.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад