Назад

Изложба „Парченца мечти“ в БТПП





Председателят на БТПП Цветан Симеонов официално откри изложбата „Парченца мечти“. Изложбата е с наименование „Парченца мечти“, защото картините са приказни, цветни, показват една друга реалност и представят светa такъв, какъвто го вижда художничката. По време на откриването присъстваха художничката на картините Светла Димитрова-Фотини, художничката Виктория Стоянова, както и Йосиф Аврамов, съпредседател на Съвета по иновации и член на УС на БТПП.

 „Откриването на изложбата съвпада с пролетните дни и тези картини ще допринесат за още повече красота в ежедневието на посетителите на Палатата“, това сподели председателят. Той приветства работата на художничката като подчерта, че БТПП ще продължи да приветства подобни инициативи.

Картините предизвикаха интереса както на външни посетители, така и на служителите на БТПП. Изложбата може да бъде разгледана в продължение на един месец - до 30 април. Съорганиатор на събитието е Съветът по иновации.

Светла Димитрова е родена и живее в морския град Созопол. Още от детството си се увлича по изящното изкуство. През 2013 г. прави първата си самостоятелна изложба в родния си град. В творчеството ѝ присъстват морските сюжети. Любима техника на художничката е работата с шпакла, основно с маслени бои. Има няколко самостоятелни и съвместни изложби в страната. Нейни творби са в частни колекции у нас и в Европа.

Повече снимки ТУК.


26.03.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад