Назад

Председателят на БТПП присъства на конференция по повод Световния ден на италианския дизайн





Председателят на БТПП Цветан Симеонов бе сред официално поканените по време на конференцията „Automotive Design – Pininfarina Design: Tradition and Innovation“. Събитието се организира от Конфиндустрия България и Аутомотив Клъстер България и се провежда по повод Световния ден на италианския дизайн, като през тази година събитието е посветено на аутомотив дизайна.

Специален гост на конференцията беше един от най-признатите дизайнери в съвременния свят Паоло Пининфарина. Той изнесе презентация, посветена на традициите и иновациите в дизайна. Паоло Пининфарина вече десет години ръководи легендарното дизайнерско студио, създадено от дядо му Батиста Пининфарина. Инж. Пининфарина разказа за проекта за създаването на Pininfarina Battista.

„Автомобилите стават все по-свързани, все по-автономни, все по-електрифицирани и все по-споделени“. Това сподели инж. Паоло Пининфарина и допълни за огромните възможности пред дизайнерите, които са отдадени на иновациите. Според Пининфарина бъдещето със сигурност е електрическо. „Следващото десетилетие ще е десетилетието на електрификацията, а в това няма нищо чудно, защото в световен мащаб са инвестирани 300 млрд. евро в електромобилите“, допълни още той.

Той представи и автомобилният модел Pininfarina Battista, който компанията е представила на автомобилното изложение в Женева, е напълно електрически. Моделът е с много аеродинамичен италиански дизайн, като в него има изключително много иновативни технологии, каза още специалистът.

 


21.03.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад