Назад

Заместник-председателят на БТПП участва в мартенската пленарна сесия на ЕИСК





Заместник-председателят на БТПП Георги Стоев участва по покана на  Японския бизнес съвет в Европа (JBCE) в семинар, посветен на 20-та годишнина от основаването на JBCE и началото  на договора за икономическо партньорство между ЕС и Япония. Той участва и в подготовката и провеждането на мартенската пленарна сесия на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) в Брюксел.

Георги Стоев разговаря с поканените за подготвителната среща Арналдо Абруцини, изпълнителен директор ни ЕВРОПАЛАТИ, със старши съветника от Копа Коджека Пауло Гуейва и представителя на БИЗНЕСЮРОП Кристиян Вершуерен, както и с представители на JBCE .

Заместник-председателят на БТПП участва в Дебат относно бъдещето на Европа във връзка с приемането на становища за Бъдещето на ЕС, както и в последвалия Дебат относно европейската гражданска инициатива „Стоп на екстремизма“ с участието на Sebastian Reimer и Michael Laubsch от Организационния комитет, Европейска гражданска инициатива „Стоп на екстремизма“.

По време на мартенската сесия бяха  обсъдени и приети становищата за Годишна работна програма на Съюза в областта на европейската стандартизация за 2019 г., както и относно  Хармонизирани стандарти: 

- подобряване на прозрачността и правната сигурност за пълноценното функциониране на единния пазар.

- гарантиране на железопътната безопасност и свързаност след оттеглянето на Обединено кралство от Съюза .

- предложение за Регламент на Европейския парламент и на Съвета относно някои аспекти на железопътната безопасност и свързаност във връзка с оттеглянето на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия от Съюза.

- свързването на Европа и Азия — основни елементи за стратегия на ЕС.

- образованието и професионалното обучение в Евро-средиземноморския регион.


21.03.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад