Назад

Засилване на икономическите и търговските връзки между италиански и български компании



Председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе среща с Паскуале Лаказела, собственик на консултантска агенция “Net Solution” SRL, и Таня Цанева, сътрудник в агенцията. Целта на срещата бе да се обсъди напредъкът по регистрацията на Българо-италианската търговско-промишлена палата в гр. Бари. Сдружението е вече регистрирано в Италия, като се очаква в следващите месеци да бъде официално открито в присъствието на представители на търговско-промишелните палати от двете страни, представители от Посолството на България в Италия и фирми.

Обсъдени бяха и начините за продължаване на сътрудничеството на смесената палата в Италия с БТПП чрез подписването на меморандум за разбирателство. Паскуале Лаказела информира, че са предприети стъпки за откриване на търговско представителство на Българо-италианската ТПП в София.

По време на работната среща се дискутираха услугите, които БТПП предлага в полза на бизнеса, базите данни, с които разполага и др. Обсъдиха се и конкретни мерки за засилване на сътрудничеството между двете организации.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов изрази подкрепата на Палатата към новоучредената Българо-италианска ТПП за постигане на целите си в полза на бизнеса от България и Италия.

 


20.03.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад