Назад

Бизнес дискусия с участието на посланика на Виетнам

Предстои организиране на информационни работни маси по икономически теми, свързани с Виетнам




Председателят на БТПП Цветан Симеонов взе участие в бизнес дискусия с Н.Пр. Доан Туан Лин, извънреден и пълномощен посланик на Виетнам. Дискусията се проведе в Посолството на Социалистическа република Виетнам в София и в нея се включиха още екип на Посолството, както и представители на български компании, работещи на виетнамския пазар в областта на хранителната промишленост.

По време на разговора бяха засегнати важни въпроси относно проблемите пред българските компании при издаването на различни видове сертификати и разрешителни за стъпване на виетнамския пазар. Договорено бе екипът на Посолството и БТПП да съдействат при допълнителни въпроси от български фирми, желаещи да разберат повече за условията за инвестиции във Виетнам.

Посланик Лин информира, че основен приоритет по време на мандата му в София ще бъде предстоящото организиране на информационни работни маси по три икономически теми, свързани с Виетнам. По време на събитията ще се се предостави възможност за задаване на конкретни въпроси по темите, като в първата тема се очаква да се включат активно фирми, оторизирани за внос-износ на работна ръка.

Постигна се договореност по време на информационните работни маси да бъдат засегнати следните теми:

  • Внос на квалифицирана работна ръка от Виетнам
  • Туризъм
  • Търговско-икономически отношения

Представители на компании с желание за участие в някоя от трите работни маси могат предварително да заявят своя интерес на имейл irelations@bcci.bg. БТПП ще информира допълнително за периода на провеждане на събитията.

 


20.03.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад