Назад

Среща с председателя на Ливано-българския бизнес съвет

Предстои посещение на ливанска бизнес делегация в София


Председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе среща с председателя на Ливано-българския бизнес съвет (ЛББС) Ахмад Алаедин. Целта на разговора бе да се обсъди развитието на търговско–икономическите отношения между България и Ливан, както и бъдещи инициативи на Съвета.

Ахмад Алаедин информира за предстоящо посещение на ливанска бизнес делегация в София през втората половина на 2019 г. БТПП ще информира допълнително за дата и място на провеждане на събитието. При интерес за участие, може да се обърнете към БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: irelations@bcci.bg.

Председателят на БТПП изрази готовността на Палатата за съдействие на ЛББС при постигане на целите и подкрепа на бизнеса от България и Ливан.

По данни на Министерство на икономиката за периода 2007 – 2017 г. Ливан остава водещ търговски партньор на България в региона на Близкия Изток и Северна Африка (БИСА). От 2005 г. насам търговското салдо за България е положително. През 2013 г. двустранният търговски обмен достига върхова стойност като надхвърля 260 млн. щ.д. Дъното на стокообмена между двете страни през периода е отбелязано през 2011 г. при стойност от 54.5 млн. щ.д., като това съвпада с началото на кризата в съседна Сирия.

 


15.03.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад