Назад

Среща със заместник-ръководителя в Посолството на Кралство Саудитска Арабия



Абдулилах Алджебрин, зам.-ръководител на дипломатическата мисия към Посолството на Саудитска Арабия в София, посети БТПП и се срещна с председателя Цветан Симеонов.

По време на разговора бе представена информация за плана "Визия 2030". Абдулилах Алджебрин посочи, че проектът има за цел да диверсифицира икономиката на страната и тя да има и други източници на печалба освен от петрол. Идеята е да бъдат развити сектори като местното производство, здравеопазването, образованието, инфраструктурите, развлекателната индустрия, жилищното строителство, възобновяемата енергия, мините и туризма. Български компании имат възможността да се конкурират с други международни компании в областта на жилищното строителство, за което Алджебрин сподели, че са предвидени инвестиции на саудитското правителство в рамките на 14 млрд. долара.

Изразено бе намерение на посолството да съдейства за улеснено и бързо издаването на визи за български предприемачи с намерения да посетят Кралството. Договорено бе на по–късен етап през тази година БТПП, съвместно с посолството на Саудитска Арабия, да организират презентация на плана "Визия 2030", като заинтересованите български предприемачи ще бъдат допълнително информирани за точната дата на събитието.  

 


12.03.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад