Назад

Насърчаване на икономическото сътрудничество между България и МонголияПредседателят на БТПП проведе работна среща с Бямбадорж Болдбаатар, съветник по търговски и консулски въпроси към посолството на Монголия в София.

Основната тема на разговора бе в посока за насърчаване на икономическото сътрудничество между България и Монголия. Очаква се провеждане на сесия на смесената междуправителствена комисия в монголската столица Улан Батор през първата половина на 2019 г. Болдбаатар изрази готовността на монголската страна да подготви двустранен бизнес форум с участие на предприемачи от двете страни с цел засилване на сътрудничеството. Потенциалните сектори на взаимодействие, обсъдени по време на срещата, включват селско стопанство, лека промишленост, хранително-вкусова промишленост, машиностроене, туризъм.

Български фирми, желаещи да участват в събитието с цел намиране на нови партньори в Монголия, могат да заявят предварителен интерес в дирекция “Международно сътрудничество и международни организации”, БТПП на имейл: interdpt@bcci.bg или на тел. 02/8117489. БТПП ще координира с Министерството на икономиката, ИАНМСП и ТПП на Монголия подготовката на сесията и съпътстващо бизнес събитие.

Търговският съветник на Монголия предостави и информация относно проект за изграждане на нов екологичен град до Улан Батор, който е възможност за задълбочаване на сътрудничеството с български строителни компании (виж презентация  и  брошура).

Бе обсъдено и отбелязването на 70-годишнината от установяването на дипломатически отношения България – Монголия, което ще се състои през април тази година.

 


05.03.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад