Назад

Засилване на българо-китайското икономическо сътрудничество

БТПП ще съдейства за активно присъствие на българския бизнес на второто Международно изложение за вносни стоки в Китай


Новоназначеният търговски съветник на Китай в София Уанг Ксуекун посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов. Повод на срещата бе да се обсъдят предстоящи събития за насърчаване на двустранното икономическо сътрудничество през 2019 г.

Уанг Ксуекун информира, че предстои посещение на китайска делегация от провинция Дзянси, централен Китай, през месец март. Основната цел на посещението е представяне на панаири и изложения в Китай, в които да участват български компании. Едно от събитията ще се проведе през месец май в провинция Дзянси, която отговаря за задълбочаване на българо-китайските икономически отношения. Председателят на БТПП потвърди готовността за съдействие в полза на развитието на търговско-икономическите отношения между България и Китай.

Г-н Уанг представи и възможностите за участие на второто Международно изложение за вносни стоки в Китай, 5 – 10 ноември 2019 г. в Шанхай. Събитието е уникално по рода си, заема площ от 300 хил. кв.м. и привлича над 400 хил. купувачи от Китай. Организаторите са изчислили, че стойността на сделките, сключени по време на първото издание на изложението, възлиза на 57 млрд щ.д. В първото издание успешно участваха представители на 37 български компании. БТПП ще окаже съдействие за още по-активно присъствие на българския бизнес на изложението през 2019 г.

Очаквайте допълнителна информация за следващото събитие на тема българо-китайско икономическо сътрудничество, през март.

 


27.02.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад