Назад

Среща с новоназначения посланик на България в Хърватия



Новоназначеният посланик на Република България в Република Хърватия Генка Георгиева посети БТПП и проведе среща с председателя на Палатата Цветан Симеонов. Целта на разговора бе да се обсъдят възможностите за развитие и засилване на търговско-икономическите отношения между двете страни.

В хода на срещата Цветан Симеонов запозна госта с основните дейности на БТПП в подкрепа на бизнеса. Той предостави информация относно експертизата на Палатата за изготвяне на различни видове икономически анализи, осигуряването на актуална информация за мястото на България в международните икономически класации, услугите на Арбитражния съд към БТПП и Единния търговски регистър на Палатата.

Георгиева информира за основните приоритети по време на предстоящия си мандат. Тя бе категорична, че ще бъдат положени усилия с цел подобряване и развитие на двустранните търговски отношения между двете страни.

Симеонов изрази готовността на БТПП да окаже пълно съдействие при получаване на запитвания от хърватски предприемачи с интереси за сътрудничество с техни колеги в България.


14.01.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад