Назад

Цветан Симеонов участва в откриването на имотен форум в София





Председателят на БТПП Цветан Симеонов бе сред официалните гости по време на откриването на форума „Моят град, моят дом, моят бизнес“. Събитието се организира от Национално сдружение „Недвижими имоти” (НСНИ). То е съвместна инициатива с ООН, подкрепена от Министерство на регионалното развитие и благоустройството, министерство на енергетиката, АУЕР и най-активните организации в страната в сферата на недвижимите имоти, строителство, проектиране, градско планиране, енергийна ефективност.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов поздрави НСНИ за организацията на международния форум и отправи приветствие към присъстващите и участниците. Той подчерта ролята на сдружението за налагането на добри практики на пазара на недвижими имоти и заяви, че „в последните години секторът на недвижимите имоти става все по-ясен индикатор за състоянието на цялата българска икономика и за нас развитието и успеха на този сектор бележи един добър път за българската икономика“. Той акцентира и върху факта, че „дигитализацията на всеки сектор е сложна, но си заслужава усилията, защото след това секторът ще бъде много по-прозрачен и стабилен“.

При откриването на форума приветствия към участниците и гостите поднесоха и председателят на НСНИ Добромир Ганев, заместник-министърът на МРРБ Валентин Йовев и Юлиус Ернст от бюрото на работната група на ООН по управлението на земи към Европейската икономическа комисия на ООН (WPLA - UNECE). Добромир Ганев изрази очакването си за ползотворни дискусии по време на проявата, а Валентин Ѝовев подчерта, че България подкрепя новия градски дневен ред на ООН и полага усилия за прилагането му на национално ниво.

Юлиус Ернст подчерта необходимостта от разумно използване на земята и намаляване рисковете от пренаселване на големите градове. „Светът в момента е изправен пред многобройни предизвикателства относно ефикасното управление на земите. Нарастващият брой на населението в градовете вече доведе до застрояването на много земи и това води до конфликт на интереси“, допълни той. Той подчерта и необходимостта от разумно използване на земята и намаляване рисковете от пренаселване на големите градове. „Светът в момента е изправен пред многобройни предизвикателства относно ефикасното управление на земите. Нарастващият брой на населението в градовете вече доведе до застрояването на много земи и това води до конфликт на интереси“, допълни той.


19.11.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад