Назад

Умното производство: Как още днес да увеличите продуктивността си с нови технологии?

GS1 България и CSB Систем България организираха семинар за мениджмънта за хранително-вкусовата промишленост и търговията на тема „Умното производство: Как още днес да увеличите продуктивността си с нови технологии?“.  Събитието се провежда ежегодно, а за втора поредна година се състоя в рамките на изложение Месомания.

Георги Филчев и Васил Костадинов от CSB Систем България представиха софтуерните решения на фирмата за облекчаване на процесите в производството и намаляване на грешките. На участниците беше представено, как функционира електронният обмен на данни (EDI); автоматичното снемане на данни чрез машини; автоматичното етикетиране на стоки върху поточната линия. Бяха представени мобилни решения и системи за планиране в производството, продажбите, снабдяването и други.

Велин Кърчев от GS1 България презентира глобалните стандарти за автоматична идентификация на стоки и услуги; основни носители на данни, вкл. баркод символи, както и стандарти за автоматичен обмен на основни и транзакционни данни, и данни за движението на стоките по веригата за доставки. Участниците в семинара бяха запознати с функционалностите и възможностите, които предлага платформата за съхранение и споделяне на продуктова информация - БГ Баркод, която стартира официално от 01 септември 2018 г.

Фирма Макро-Кор, водещ производител на месни продукти в България, презентира ползите от внедряването на автоматизация в производственото предприятие. Сред най-съществените  са оптимизирането на процесите и намаляването на допуснатите човешки грешки.

 


14.11.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад