Назад

БТПП изразява задоволство, че отправеното писмо до премиера има положителен отзвукБългарска търговско-промишлена палата изразява задоволство, че отправеното през месец юли писмо до премиера Бойко Борисов е имало положителен отзвук. Писмото на Палатата съдържаше отправени препоръки и коментари по отношение на необходимостта от промяна на политиките по реформите в Български държавни железници, в това число и по отношение на занижените параметри обявени от БДЖ „“Пътнически превози“ в обществената поръчка за закупуването на 42 мотрисни влака.

Комисията за защита на конкуренцията в свое Решение от 08.11.2018г. е отменила Решението за обявяването на изпълнител по поръчка за доставка на 42 мотрисни влака за БДЖ “Пътнически преводи“ на стойност 675 милиона лева без ДДС по двата лота на обществената поръчка. Мотивите на комисията за заложените в техническото задание спецификации и параметри се препокриват до голяма степен с отправените експертни коментари на БТПП относно достиженията на европейския и световен жп транспорт и необходимостта от инвестиции в иновативни решения и технологии при подмяната на железопътната техника и инфраструктура.

БТПП отбелязва важността от провеждането на открити и прозрачни процедури по обществените поръчки и търгове, които да не допускат възможност за занижаването на критериите в техническите специфики и ощетяване на данъкоплатците.

 


14.11.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад