Назад

Среща със заместник-ректора на Висшето училище по мениджмънт в София



Председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе разговор с проф.Веселин Благоев, директор на Висшето училище по мениджмънт в София и заместник-ректор по Академични стандарти и връзки с бизнеса.

По време на срещата Цветан Симеонов запозна госта си с работата на Палатата в сферата на образованието и с резултатите от анкетните проучвания, които БТПП провежда сред бизнеса, за да установи какви са очакванията им от завършващите.

Проф. Веселин Благоев направи кратко представяне на Висшето училище по мениджмънт(ВУМ), където се обучават студенти по британски програми на английски език, като те завършват с по две дипломи – британска на Cardiff Metropolitan University и българска – на ВУМ. Университетът обучава студенти във Варна, София и Добрич. Проф. Благоев изтъкна и резултати от официалната класация на МОН, както и от международни класации, според които Висше Училище по Мениджмънт е водеща образователна институция в областта на бизнеса у нас по няколко обективни критерия:

∙             намиране на работа от завършилите студенти;

∙             индекс на цитиране на преподавателите в Scopus;

∙             най-добрите 1000 Бизнес университети в света. 

ВУМ е акредитиран като българско висше училище от НАОА и като британски университет от The British Accreditation Council и е в Регистъра на висшите училища на МОН.

По време на разговора проф. Благоев отправи предложение за отпускане на стипендии на фирмите членове на БТПП за продължаване на образованието в магистърската програма – Магистър по бизнес администрация, която завършва с британска и/или българска дипломи. Той предложи учредяването на стипендии на БТПП в размер на 5% от таксата за обучение.

В края на срещата проф. Веселин Благоев подчерта, че „нашата мисия и цел е да дадем по-добър старт и възможности за развитие на младите хора във фирмите, в които те работят, допълвайки предоставяните от БТПП възможности”.

Tези от вас, които проявяват интерес, могат да пишат на s.dimitrova@bcci.bg.

 

Приложения: Кратко представяне на Висшето училище по мениджмънт 

Варианти за MBA за членовете на БТПП 

Класация на университетите в България 2017 г.


29.10.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад