Назад

Регионалният форум GS1 в Европа обсъжда качеството на данните за продуктите и синхронизацията им



Пленарните сесии във втория ден на Регионален форум GS1 в Европа, бяха проведени в град Блед, Словения.  Изпълнителният комитет на GS1 в Европа, наричан на кратко REC, съставен от 12 ръководители на национални  организации, представи напредъка си през настоящата година.

Акцентът на пленарните сесии бе поставен върху качеството на данните за продуктите и синхронизацията им. Пряко отношение към данните за продуктите има напредъка по проекта GS1 Cloud, като най-голямата платформа за споделяне на продуктова информация в света, която се очаква да стартира след няколко месеца. Към момента в GS1 Cloud е въведена информация за над 76 милиона продукта от над 78 от общо 112 регионални организации на GS1. Очаква се до официалното стартиране на платформата всички национални организации да са споделили своите бази данни с информация за продуктите на членовете си.

Обсъдени бяха и няколко важни въпроса по внедряването и популяризирането на двете нови платформи GS1 Check и GS1 Activate, които са ключови за постигането на целите, поставени от глобалната организация GS1. Днес платформите за он-лайн търговия като Amazon, Ebay, Google shopping, Google manufacturer задължават потребителите си да въвеждат продуктови данни чрез GTIN номер.


23.10.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад