Назад

Обсъждане на предстоящи бизнес събития и визити в България и Япония





Новоназначеният съветник към посолството на Япония в София Ясуюки Ебата посети БТПП и се срещна с председателя Цветан Симеонов и заместник-председателя Георги Стоев. В срещата участва и Хитоши Хатта, първи секретар по икономически въпроси към Посолството.

Новоназначеният съветник представи своята програма и намерения за предстоящия си мандат в България. През 2019г. предстои да се организират и няколко събития между Япония и България във връзка с отбелязването на три значителни годишнини: 110 години от от първите официални контакти  между България и Япония, 80 години от установяване на дипломатически отношения между двете страни и 60 години от тяхното възстановяване. Предстои организирането на различни бизнес събития и визити на държавно ниво в двете страни.

Ясуюки Ебата информира за провеждане на семинар в началото на 2019 г., насочен към превенция на кризистни ситуации и ролята на бизнеса. Темата е по инициатива на Министерството на външните работи на Япония и по програма за сътрудничество със страните от Западните Балкани. БТПП допълнително ще информира за точния период и място на провеждане на събитието.

Предстои и посещение на японска делегация от МСП през пролетта на 2019 г. и провеждане на двустранен бизнес форум в София. Целта е да бъдат информирани японските предприемачи за условията на правене на бизнес в България и възможностите България да стане хъб пред японските компании за навлизане на пазарите от Западните Балкани.

Интересуващите се от участие, могат да се свържат с:

ДИРЕКЦИЯ "МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО И МЕЖДУНАРОДНИ ОРГАНИЗАЦИИ"

Александър Божилов

02 8117 421

   

 

 


18.10.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад