Назад

Среща с търговския аташе към Посолството на САЩ





Новоназначеният търговски аташе към Посолството на САЩ в България – Мигел Ернандес, посети БТПП и обсъди с председателя на Палатата възможностите за развитие на търговско-икономическите отношения между България и САЩ. В срещата присъстваха още Емилия Танева и Петър Делин, специалисти в търговската секция към Посолството, и Владимир Томов, председател на Съвета по инвестиции към БТПП.

Симеонов запозна гостите  с историята и дейността на БТПП, като акцентира върху предимствата на доброволния търговски регистър на Палатата и дигитализирания Арбитражен съд. Предоставена бе актуална информация за мястото на България в международните икономически класации.

По време на срещата бяха обсъдени двустранните търговско-икономически отношения и беше констатирано наличието на значителен потенциал за развитие. Като конкретна възможност за създаване на партньорства между българските и американските малки и средни фирми, бе определена предстоящата търговска мисия от Алабама в нашата страна в периода 27 и 28 септември 2018г.  Търговската секция на Посолството на САЩ, съвместно с Американската търговска камара в България и с подкрепата на БТПП, ще организират индивидуални срещи за 7 американски фирми в секторите: минна промишленост, строителство, нефт и газ, селско стопанство, железопътна инфраструктура,  сигурност, дървообработваща промишленост, производство на техника за метеорологични прогнози. Списък с фирмите, може да откриете  ТУК.

При интерес за участие в срещите, може да се свързвате с Емилия Танева – тел.: 02 939 5770 или e-mail: Emily.taneva@trade.gov

Предоставена бе иформация и за традиционните изложения, за които Търговската секция на Американското посолство организира ежегодни посещения и съдейства на българските фирми купувачи при организирането на срещи и участия в конференции.

Дискутирани бяха също важни въпроси за подобряване на търговско-икономическите отношения между България и САЩ, обсъдена бе и актуалната икономическа ситуация в страната.

Симеонов пожела успех на новоназначения аташе и изрази готовността на БТПП да съдейства при изпълнение на задачите по време на неговия мандат в София.

 

 


24.08.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад