Назад

Обсъдиха се двустранните икономически отношения между България и Индонезия

Работна среща с посланика на Индонезия в България


По време на работна среща с посланика на Индонезия в България Н. Пр. Сри Астари Расджид председателят на БТПП Цветан Симеонов обсъди двустранните икономически отношения между България и Индонезия. На срещата взеха участие и представители на посолството на Индонезия в София.

Председателят на БТПП изказа съболезнования за загиналите по време на разрушителните трусове от земетресение в Индонезия през миналата седмица.

Посланик Расджид е акредитирана и за Македония и Албания. В хода на разговора тя предостави информация за предстоящото 33-то търговско изложение Expo Indonesia, което ще се проведе в периода 24-28 октомври 2018 г. През есента на тази година се подготвя и посещение на представители на туристически компании и журналисти от България в Индонезия с цел запознаване с възможностите за туристически обмен. Очаква се участие на индонезийски компании в седмицата на модата в София, както и посещение на бизнесмени от източната страна в България през следващата година.

Симеонов предложи БТПП да бъде домакин на информационно събитие за Индонезия, в което представители на българския бизнес да се запознаят с напредъка на икономическото развитие в Индонезия, условията за правене на бизнес, инвестиционния климат и др.

По време на разговора се обсъдиха и вече съществуващите бизнес партньорства между фирми от двете страни в области като енергетика, възобновяеми енергийни източници, хранително-вкусова промишленост, морски продукти, кафе, кокосово и палмово масло и др.

Посланикът на Индонезия се присъедини към идеята и сподели, че подобни събития, в рамките на Икономически форум за Западните Балкани се плануват следващата година в няколко столици в региона.


08.08.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад