Назад

Заместник-председателят на БТПП Георги Стоев участва в дебат относно модернизирането на европейската икономика



В качеството си на председател на Комитета за търговия и инвестиции на ЕВРОПАЛАТИ, заместник- председателят на БТПП Георги Стоев участва в среща на консултативните съвети с комисар Сесилия Малмстром.

Срещата се проведе в Брюксел и се обсъди ротационният прицип за ръководството на Съвета ЕС-Корея. Георги Стоев предложи за председател бившия министър на труда и социалната политика на Полша Кшиштов Патер, който да го замени  на председателския пост през следващия тригодишен мандат.

Заместник-председателят на БТПП участва и в дебата относно модернизирането на европейската икономика: децентрализирани енергийни доставки, устойчив транспорт и регионално икономическо развитие. В дебата взе участие и Марош Шефчович, заместник-председател на Европейската комисия, отговарящ за енергийния съюз. Стоев се включи и  в обсъждането на становищата на ЕИСК  относно:

- последиците от нова, декарбонизирана, децентрализирана и цифровизирана структура за енергийни доставки за заетостта и регионалните икономики ;

- ролята на транспорта за постигането на целите за устойчиво развитие и последиците върху изготвянето на политиката на ЕС;

- данъчното облагане на печалбите на мултинационалните дружества в цифровата икономика;

- рамката за мониторинг на кръговата икономика;

- концепциите на ЕС относно подготовката за преход в света на цифровия труд — важен принос към бяла книга за бъдещето на труда (проучвателно становище по искане на австрийското председателство).

Заместник-председателят на БТПП присъства и на представянето на приоритетите на австрийското председателство от Гернот Блюмел, федерален министър на Австрия по въпросите на ЕС, изкуството, културата и медиите.


13.07.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад