Назад

Бямбадорж Болдбаатар, съветник по търговски и консулски въпроси към посолството на Монголия в София, посети БТППБямбадорж Болдбаатар, съветник по търговски и консулски въпроси към посолството на Монголия в София, посети БТПП и се срещна с председателя Цветан Симеонов. Обсъдено бе развитието на двустранните търговско – икономически отношения между България и Монголия.

Болдбаатар информира за предстоящото провеждане по – късно през есента на тази година на смесена междуправителствена комисия в монголската столица Улан Батор. Той изрази готовност за организиране и на двустранен бизнес форум с предприемачи от двете страни с цел засилване на сътрудничеството. От монголска страна предварително е заявен сериозен интерес за сътрудничество в следните сектори.

  • Производство на спиртни напитки
  • Винопроизводство
  • Машини и оборудване за производство в млечната промишленост
  • Хидрогенератори
  • Ветеринарни експерти
  • Недвижими имоти

 

В сектор селско стопанство Монголия разполага с около 70 мил. глави добитък и изпитва нужда от специалисти и мениджъри в по – нататъшното развитие на този сектор.  Болдбаатар сподели за съществуващ и нерешен до момента проблем с издаването на туристически и бизнес визи на граждани на Монголия, на които се налага да пътуват до съседен Китай за получаване на виза за България. В посолството в Улан Батор няма действаща консулска служба. За консулски услуги монголските граждани трябва да се обръщат към консулската служба на посолството на България в Пекин. Това създава сериозни пречки при туристическия и бизнес обмен между двете страни.

Български фирми, желаещи да представят свои продукти и да намерят нови партньори в Монголия могат да заявят предварителен интерес в дирекция “Международно сътрудничество и международни организации”, при БТПП на имейл: irelations@bcci.bg или на тел. 02/8117421 в срок до 16.07.2018г. БТПП допълнително ще информира заинтересованите за предстоящото провеждане на смесена междуправителствена комисия и съпътстващите бизнес събития.


29.06.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад