Назад

Благодарение на EEN български производител стартира партньорство с водещ датски дизайнер на модни облекла



Еnterprise Europe Network към БТПП помогна на българска фирма да намери нов партньор на пазара на модни облекла в Дания. Датската дизайнерка Брит Сиссек лансира колекцията си през 2012 година. Нейният бутик се намира в Копенхаген и привлича голям интерес от страна на местни и чуждестранни клиенти. Тя е известна с класическите си линии и със специалното внимание към качеството и детайлите. Нейните ризи и рокли са изработени от най-фин швейцарски памук и италианска коприна. По различни поводи дрехи на дизайнерката е обличала и принцеса Мери Датска. Компанията вече е установила сътрудничество с производители в Полша и Румъния. Въпреки това, тя решава да намери нови партньори в Европа, чрез които да гарантира добро качество за своите клиенти. За да постигне целта си, компания се свързва с Enterprise Europe Network Дания, тъй като преценява, че Мрежата е най-добрият канал за получаване на контакти с потенциални партньори. ЕЕN Дания отправят запитване към колегите си от EEN към БТПП и за кратко време успяват да открият точния партньор за своя клиент. Българската фирма Косара Стил е фирма с дългогодишна история, основана през 1995 г., и доказала качествата си на лидер в текстилопроизводството на българския пазар.  От десет години фирмата е ориентирана към чуждестранни пазари.

Според Брит Сиссек, новото партньорство ще даде възможност на компанията да комбинира производството на два различни вида облекло под едно производствено споразумение и по този начин да повиши ефективността. За Косара Стил новото партньорство ще бъде чудесна възможност за установяване на дългосрочно сътрудничество със сериозен клиент от един нов пазар.

Ако и вие търсите международни партньори или имате въпроси, свързани с навлизането на нов пазар, не се колебайте да се свържете с Enterprise Europe Network. Мрежата е инициирана от Европейската комисия и предоставя безплатни услуги на европейските МСП.

 


28.06.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад