Назад

Второ информационно събитие по проект е-MEDIATION се проведе в Стара Загора



Второ информационно събитие по проект е-MEDIATION се проведе в Стара Загора, в Търговско-промишлената палата. Участниците – представители на местния бизнес, неправителствени организации, медиатори, правни експерти и съдии се запознаха с целите на проекта и направиха връзка между медиацията като способ за алтернативно разрешаване на спорове и все по-развиващите се информационни и комуникационни технологии.

Габриела Димитрова, директор в БТПП и Диляна Петрова, експерт от Фондация „Право и интернет“ представиха платформата за он-лайн медиация e-MEDIATION. Тя е двуезична – на български и английски език и е предназначена за решаване на търговски, включително трансгранични спорове.

Олег Стоилов, председател на ТПП Стара Загора сподели мнение, че медиацията не е широко разпространена в региона, но палатата насърчава бизнеса да се запознае с преимуществата на този начин за намиране на бързо и благоприятно и за двете страни решение.

Омбудсманът на гр. Стара Загора Надежда Чакърова също участва в събитието. Тя се обърна към участниците, като ги насърчи да търсят и използват способите за намиране на алтернативни решения на бизнес конфликтите, в които попадат.

Следващото събитие по проекта ще се проведе на 21 юни в гр. Поморие в рамките на Международната лятната школа по преговори, медиация и ОРС организирана от Професионалната асоциация на медиаторите в България.

 


11.06.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад