Назад

Състоя се 5-тия годишен форум на МОР по време на 107-та сесия на МКТ







БТПП взе участие на 5-тия годишен форум на Международната организация на работодателите (МОР), който се състоя по време на Международната конференция на труда в Женева. Тази година форумът бе посветен на темата за изграждането на бъдеща работна сила чрез разнообразие, равенство и приобщаване. АОБР бе представлявана от Мирослава Маркова, главен експерт МСМО, БТПП.
 
Мероприятието бе открито от Ерол Киресепи, председател на МОР, който заяви, че технологичният напредък е в основата на бъдещата работна сила, а
разнообразието, равенството и приобщаването са общи приоритети, по които трябва да си сътрудничим.
 
Официално приветствие отправи Патрисия Хайду, министър на заетостта, развитието на работната сила и труда на Канада, която представи ангажимента на Канадското правителство за насърчаване на приобщаващата работна сила в полза на всички.
 
Председателите на работодателските организации от Новрегия и Бразилия представиха темите за тенденциите на работното място и какво означават те за работодателите, както и за оформянето на регулаторната рамка за разнообразие, равенство и приобщаване  към работното място на бъдещето.
В рамките на 2 интерактивни сесии работодателите имаха възможност да дискутират темите за липсата на умения, демографията  и работното място на бъдещето, международната политика за мигрция на труда, насърчаване на иновациите и старт-ъпите за приобщаващ растеж.
Форумът бе закрит от Гай Райдър, генерален директор на Международната организация на труда.

07.06.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад