Назад

БТПП участва в пленарната сесия на Европейския икономически и социален комитет



Заместник-председателят на БТПП Георги Стоев участва в разработването на становище за  здравните технологии в ЕС и в  разискванията по други Становища, които бяха представени по време на пленарната сесия на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) в Брюксел на 23-24 май. Сред тях  са Пакет във връзка с реформата на ДДС (IІ) , доклад за Предприятията от социалната икономика като двигател на интеграцията на мигрантите, Рамка за оперативна съвместимост между информационните системи на ЕС ,Взаимодействие на законодателството в областта на химикалите, продуктите и отпадъците, Стратегия за пластмасите в кръговата икономика, становище за Действия за подобряване на спазването на законодателството и управлението в областта на околната среда, Споразумение за асоцииране между ЕС и Меркосур и Становище за високопроизводителни изчислителни технологии в ЕС.

Политическите приоритети на Асоциацията на европейските търговски палати (Eurochambres) бяха представени от  Кристоф Лайтл, председател на Европалати.

Георги Стоев участва и в откриването на Българската културна вечер в ЕИСК , на която присъстваха членове на Европейския парламент и представители на различни институции и на  Българското председателство. Официално приветствие към участниците и гостите поднесе министър Лилияна Павлова.

 


25.05.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад