Назад

БТПП – домакин на 39-та Среща на Борда на Директорите на Бизнес Съвета на Организацията на Черноморското Икономическо Сътрудничество

На 25 май 2010 г. от 11.30 ч. ще се проведе 39-та Среща на Борда на Директорите на БС на ЧИС на която домакин е БТПП, в рамките на ротационното председателство на ЧИС на България (1 ноември 2009 г. до 31 май 2010 г. ).

В заседанието ще вземат участие Главния секретар на Съвета – г-жа Ефтихия Бакупулу и представители на организации, представляващи бизнеса от 12-те страни-членки на ЧИС.

В програмата на заседанието е предвидено представяне на отчет за работата на БС на ЧИС в рамките на българското председателство на Организацията, което ще бъде направено от Председателя на БТПП, г-н Цветан Симеонов, обръщение от името на министъра на външните работи на Република България, г-н Николай Младенов, както и представяне на политиката за синергията в Черноморския регион в сферата на зелената икономика от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на България.

В програмата на сесиите са включени дискусии относно международните проекти с участие на БС на ЧИС, сътрудничество със сродни международни организации и вижданията на страните-членки на ЧИС за развитието на региона. Заседанието ще бъде закрито с официалното предаване на ротационното председателство на Съвета на Гърция и представяне на плана за дейността на Съвета за следващия период – 1 юни -31 октомври 2010 г.
24.05.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад