Назад

Предстоят „Национални дни на кариерата“ под мотото „Добра Кариера, Добър Живот“

Организатор е JobTiger, с който БТПП поддържа партньорски отношения


Във връзка със затрудненията на работодателите относно наемането на квалифицирани кадри, БТПП ви информира, че предстои провеждането на най-голямото кариерно събитие в България. То ще се организира от екипа на JobTiger, с който Палатата поддържа партньорски отношения.

JobTiger разшири обхвата на предстоящите „Национални дни на кариерата“, които и през 2018 г. ще се проведат под мотото „Добра Кариера, Добър Живот“.

Събитието ще се осъществи за 17-та поредна година, като между 13 март и 4 април 2018 г. се очаква повече от 200 големи български и международни компании, предлагащи стажантски и постоянни работни позиции в различни бизнес сектори, да се срещнат с хиляди кандидати за работа в редица университетски градове в страната. Тази година градовете са 8, като към София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново и Свищов за първи път се присъединява и Габрово.

Най-песимистичните прогнози предвещават липсата на десетки, дори стотици хиляди служители за нуждите на променящата се икономика в хоризонт от 10-15 г. Макар и все още в по-малки размери, тази реалност вече започва да се проявява. Особено засегнати са някои от най-бързоразвиващите се и носещи висока добавена стойност сектори, като индустриалното производство и информационните технологии. Според експертни оценки например само в Пловдив индустриалните компании са готови да създадат над 50 хил. нови работни места. Това обаче се случва на фона на намаляване с 1/3 на завършващите професионално образование на национално ниво.

В създалата се ситуация инвестициите в осигуряване на необходимия човешки ресурс стават по-важни от всякога. Те се превръщат за някои компании дори във въпрос на оцеляване на бизнеса им в страната. 

Освен повечето локации на провеждане, в София през 2018 г. събитието се мести на ново място, което позволява по-голям брой изложители да вземат участие. Въпреки увеличения капацитет и оставащото време до изложението, местата бързо се изчерпват. Към 15 февруари общо 152 компании са се регистрирали за предстоящите „Национални дни на кариерата“.

Не пропускайте и Вие възможността да осигурите бъдеще на бизнеса си с участие в най-голямото и най-старо кариерно събитие в България. Присъствието ще Ви даде възможност да:

·        представите лично своите свободни позиции и стажантски програми пред най-амбициозните млади хора;

·        спестите пари и време за дългия процес на подбор;

·        утвърдите работодателския си бранд и имидж пред младите хора;

·        представите интересни теми, свързани с развитието на персонала във вашата компания;

·        да станете част от социално отговорните компании в България, подпомагащи кариерното развитие на младите хора.

За повече информация, точните дати и локации за провеждане на „Национални дни на кариерата“ и заявка за регистрация, посетете страницата на събитието - тук: http://careerdays.bg/bg/national-careerdays/employers или се свържете с екипа на JobTiger: тел. 02/4918013, 0882 36 44 56; email: events@jobtiger.bg.

 

 


21.02.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад