Назад

В Хасково за 23-ти пореден път се проведе среща с регионалния бизнес







Традиционна среща с регионалния бизнес проведе Хасковската търговско-промишлена палата, съвместно с Българската търговско-промишлена палата. Сред официалните гости бяха Султанка Петрова – заместник-министър на труда и социалната политика, Огнян Златев – ръководител на Представителството на ЕК в София, Стефка Здравкова – заместник-областен управител на Хасково,  Добри Беливанов -  кмет на община Хасково, Цветан Симеонов - председател на УС на БТПП, посланици и търговски представители на Франция, Корея, Алжир, Испания, Мароко, Русия, Турция.

В дискусията участваха председатели на регионални търговско-промишлени палати, дипломатически представители на Република България в Турция, представители на търговски палати от Турция, кметове на общини, представители на фирми от региона.

Заместник-министър Петрова представи възможностите за кандидатстване по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ за подкрепа на бизнеса чрез различни проекти, насочени към обучения за повишаването на квалификацията на заети и безработни.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов представи резултати от 2017 г., постигнати в подкрепа и в защита на интересите на бизнеса, благодарение на усилията и с активното участие на БТПП и РТПП/К в различни сфери на икономиката, нормативната уредба и др.

В рамките на форума се проведе и първата за 2018 година среща на председателите на регионални палати (камари). В срещата взеха участие председатели и представители на палатите от Варна, Пловдив, Кърджали, Видин, Стара Загора, Пазарджик, Казанлък. Бяха обсъдени мерки, свързани с облекчаване дейността на бизнеса по региони. Проведе се задълбочена дискусия, свързана с изпълнение на дейностите относно новия Общ регламент за защита на личните данни. Представена бе възможността за 360° заснемане на фирма – офис, цех, магазин и т.н., както и организиране на семинари/обучения по теми, предложени от предприемачите в регионите.

На официална церемония Хасковската търговско-промишлена палата отличи фирми и личности за постигнати високи резултати и съдействие за проспериране на регионалния бизнес:

  • „ИВКОМ ТРЕЙД“ ЕООД, търговска марка Spiritus Sanctus - за инвестиции и развитие на лозаро-винарския бранш;
  • „ЯЗАКИ БЪЛГАРИЯ“ ЕООД - клон Крепост – за работодател на 2017 г. в област Хасково;
  • Г-н Осман Ак – председател на Турско-българския бизнес съвет към Съвета за външноикономически отношения на Република Турция - за активно сътрудничество с Хасковската търговско-промишлена палата и развитие на двустранните бизнес отношения;
  • Г-н Ялчин Егемен - за активно сътрудничество с Хасковската търговско-промишлена палата и развитие на двустранните бизнес отношения;
  • Г-н Мюмюн Искендер – кмет на Община Минерални бани, област Хасково - за активно сътрудничество с Хасковската търговско-промишлена палата в полза на бизнеса;
  • Земеделски производител ЕМАНУИЛ ЗАПРЯНОВ, с. Виница, община Първомай  – за активно участие в мероприятията на  ХТПП;
  • ЕТ „КАНА ТЕНЕВА“, гр. Хасково  - за активно участие в инициативите и мероприятията на ХТПП.

На 17 февруари гостите на ХТПП посетиха лозовите масиви на „Ивком Трейд“ ЕООД, производител на вина с търговска марка  Spiritus Sanctus в община Минерални бани, област Хасково, където се състоя празничен водосвет с традиционно зарязване на лозята. Кметът на община Минерални бани Мюмюм Искендир и неговият екип бяха организирали фолклорна програма, дегустация на вина и традиционни храни. Участниците в празника разгледаха село Минерални бани и се запознаха с културно-историческите забележителности  и възможностите за туризъм, спа и лечебни процедури. 


19.02.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад