Назад

Представители на българския бизнес участваха в делегацията, придружаваща президента Румен Радев в Македония



Пламен Павлов, председател на Българската газова асоциация - член на Палатата, се включи в състава на делегацията, придружаваща Президента на Република България по време на неговото официално посещение в Скопие, Република Македония в периода 16–17 февруари. В ръководената от държавния глава делегация участваха още представители на изпълнителната, законодателната и местната власти, на българското православно духовенство, както и на българските работодателски организации.

Представителите на бизнеса проведоха срещи в Агенцията за инвестиции на Македония, Бизнес конфедерацията на Македония, Съюза на индустриалците, бизнесмените и предприемачите.

На 17 февруари Президентите на Република България и Република Македония проведоха среща с ръководствата на Стопанската камара на Македония, Стопанската камара на Северозападна Македония, Съюза на стопанските камари на Македония и Македоно-българската стопанска камара, в която участваха и представителите на работодателските организации.

Като член на инициативния комитет за активизиране на дейността на Българо-македонската търговска палата, Пламен Павлов подписа Меморандум за разбирателство със Зоре Темелковски, председател на Македоно-българската стопанска камара. Документът предвижда формиране на благоприятен бизнес климат за развитие на съвместни бизнес проекти, подобряване на технологичния и информационен обмен и насърчаване на икономическото сътрудничество между търговските субекти

Пламен Павлов проведе среща с ръководството на Стопанската камара на Македония, на която обсъди сътрудничеството с БТПП както на двустранна, така и на многостранна основа – в рамките на членството в Асоциацията на балканските палати (АВС) и Асоциацията на eвропейските търговско-промишлени палати (ЕВРОПАЛАТИ).

 

 


19.02.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад