Назад

БТПП извършва допитване относно Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент за защита на личните данни



Българската търговско-промишлена палата (БТПП) извършва допитване относно Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент за защита на личните данни.

 
Бихме искали да Ви информираме, че Регламентът засяга дейността на всички фирми. Прилагането му става задължително от 25 май 2018 година. За неспазване са предвидени големи санкции: минимален размер – 2% от глобалния годишен оборот или 10 млн. евро, която от двете суми е по-голяма; максимален размер – 4% от глобалния годишен оборот или 20 млн. евро, която от двете суми е по-голяма.
 
Водена от намерението да бъде във Ваша услуга по най-удобния за Вас начин, БТПП ще направи необходимото да Ви осигури съдействие (индивидуални консултации или обучения) за навременното привеждане на системи Ви за обработка на информация в съответствие с Регламента. Съобразяването на тези системи изисква комплексна експертиза - юридическа (вътрешни правила за обработка на информация) и техническа (софтуерни решения), които не са по силите на микро, малките и средни предприятия, ако ползват стандартни външни услуги или обучават и назначават свои служители, ангажирани със защита на личните данни.
 
Каним ви да участвате в допиването, като отговорите на няколко кратки въпроса до 21 февруари (сряда) 2018 година.

Въпросите са поместени тук: https://www.surveymonkey.com/r/LKKJZQF

 


16.02.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад