Назад

Организира се бизнес семинар, който да представи последните новости в икономиката на Украйна, в края на м.март в БТПП

Н.Пр. Микола Балтажи, посланик на Украйна в България, и Рустам Аждар, икономически съветник към Посолството на Украйна в София, посетиха БТПП


Н.Пр. Микола Балтажи, посланик на Украйна в България, и Рустам Аждар, икономически съветник към Посолството на Украйна в София, се срещнаха с председателя на БТПП  Цветан Симеонов.

Бяха обсъдени системните реформи и постижения на украинската икономика за изминалата година, като посланик Балтажи постави акцент върху:

-        успешната борба с корупцията и създадените институции за справяне с проблема в Украйна;

-        започналия процес на децентрализация и прехвърляне на финансовите и административни пълномощия от централните органи на изпънителната власт към органите на местното самоуправление;

-        електронната система за държавни поръчки

Посланик Балтажи представи данни и за мястото на Украйна в международните класации като отбеляза, че страната бележи ръст и е с 4 позиции по-напред в класацията “Doing business”  на Световната банка– на 76 място, а спрямо проучване на Financial times – Украйна е на 1-во място сред бившите съветски страни по улесняване на условията за правенето на бизнес. За повече информация тук.

Бе договорено провеждането на бизнес семинар, който да представи последните новости в икономиката на Украйна в края на м.март  тази година в БТПП, както и Българо-украински бизнес форум, с участието на бизнес делегация от Украйна през месец април в Бургас.

Посланик Балатажи и г-н Симеонов обсъдиха и предстояшата смесена комисия, която се очаква да се проведе през втората половина на годината.

Фирмите, които имат интерес за сътрудничество с партньори от Украйна, могат да се свързват с: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП на тел. 02/ 4117 494, 02 8117 489, или на e-mail: m.markova@bcci.bg


15.02.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад