Назад

На 16 февруари в БТПП се открива състезание по международен търговски арбитраж и международно търговско правоЗа четвърта поредна година БТПП и Сдружението за международни състезания по право (СМСП) организират състезание по международен търговски арбитраж и международно търговско право, което ще се проведе в периода 16-18 февруари 2018 г.

Sofia Pre-Moot представлява симулиран арбитражен процес във връзка с приложението на Конвенцията на ООН за международна продажба на стоки. То се провежда на английски език и има за цел да позволи на участващите университети да подготвят своите отбори за международното състезание Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot. То се провежда през последните 25 години във Виена, като през 2017 г. в него участваха над 340 отбора от над 64 държави от целия свят. Сред участниците бяха и два български отбора.

Всяка година, седмици преди устните кръгове, в градове като Париж, Ню Йорк, Милано, Мюнхен и Белград се организират предварителни състезания, на които отбори от различни университети се срещат и пледират един срещу друг. София бе домакин на подобно състезание през 2015, 2016 и 2017 г.

В първия ден от Sofia Vis PreMoot (16 февруари) ще се състои и семинар по актуални арбитражни въпроси за приложимото материално право в арбитражните производства и други интересни теми. Пледоариите на участващите отбори ще бъдат на 17 и 18 февруари.

Участие са заявили 7 отбора, сред които университети от Швейцария, Италия,  Македония, Босна и Херцеговина както и двата български университета - Софийският университет „Св. Климент Охридски“ и Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий".

Спонсори на събитието са Асоциацията на независимите винари и адвокатските кантори "Цветкова, Бебов и Комаревски" и Адвокатско дружество „Шонхер“.

Повече информация на следния линк: http://sofiapremoot.com/

За контакти: Арбитражен съд при БТПП, Нина Николова, тел: 02/ 8117 561, Е-mail: acourtsc5@bcci.bg


15.02.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад