Назад

Среща на Българо-корейския комитет за икономическо сътрудничество



На 11 и 12 май, в сградата на БТПП на улица „Искър” 9, гр. София, се проведе среща на Българо-корейския комитет за икономическо сътрудничество с участието на членове от управителния съвет на БТПП и корейски фирми.

Срещата на 11 май започна с официално откриване и приветствия от Г-н Георги Стоев, заместник-председател на БТПП, Г-н Парк Мин-Хоан, председател на фирма “ Silkroad C & T ”и Г-н Чой Чо-Хюн, президент на фирма“ Vital Food Co ., td.

Г-н Чой Чо-Хюн официално представи корейската делегация на гостите на форума. Последваха две презентации на корейски фирми – “ Silkroad C & T ” – производител на микстури и ускорители за бетон и “ Cyberlogitec ” – IT компания, специализирана в корабостроенето и логистиката.

След това думата взе г-н Васил Тодоров – парламентарен секретар на БТПП, който засегна темата за структурните фондове на ЕС и размера на средствата, които ще бъдат отпуснати по оперативните програми в периода 2010 – 2013 г.

Последва презентация на дейността на БТПП от г-н Георги Стоев.

Форумът приключи с отделни представяния на корейските компании и техните бизнес интереси в България – “ Sammi Enterprise ” – търговия, дистрибуция и производство на говорители, “ Vital Food Co ., Ltd .” – производители на кисело мляко в Корея и “ Woori Construction Co ., Ltd – производители на подводни кабели и електрически предаватели.

Срещата на 12 май отново включваше бизнес срещи с корейските фирми, като в началото бе изнесена презентация за дейността на “Българската фотоволтаична асоциация” от нейния председател – г-н Никола Газдов.


13.05.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад