Назад

В БТПП гостува Търговският съветник на Турция



На 05.05.2010г. в БТПП се проведе среща между председателя на Палатата г-н Цветан Симеонов, и новоназначения търговски съветник на Турция в България г-н Зафер Сойлу.

На срещата беше представена дейността и информационните възможности на палатата и насоките за сътрудничество между БТПП и търговската секция на посолството.

Г-н Сойлу сподели добрата работа между търговската секция и българските митници. Бе обсъдена и ситуацията с издаването на визи за гражданите на двете страни. Коментиран беше и туристическия обмен между двете държави, като се отчете, че от страна на България са повече туристите посетили Турция през изминалата година и по-малко турски граждани посетили България, като съществува потенциал за подобрение.

Търговският съветник изрази желание и идея с цел подобряването търговския обмен между двете страни да се изградят повече лаборатории за изследване на хранителни продукти и стоки на граничните пунктове между България и Турция. По този начин значително, ще може да се подобри и вноса в България на хранителни продукти от трети страни.


05.05.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад