Назад

Посланикът на Латвия посети БТПП



На 04.05.2010г. в БТПП се проведе среща между председателя на Палатата г-н Цветан Симеонов, зам. председателя г-н Георги Стоев и Н.Пр. г-н Еинарс Семанис, посланик на Латвия отговарящ за България със седалище във Варшава, Полша.

На срещата бе обсъдена дейността на палатата като цяло и по-специално работата с балтийските страни. Г-н Стоев сподели своите впечатления от минала своя визита в Латвия през 2005г. придружаваща Президента на Р. България г-н Георги Първанов по време на официалната му визита в състава на бизнес делегация организирана от БТПП.

Г-н Симеонов също сподели впечатления от посещението си в Латвия през 2009г. в рамките на среща организирана от международната организация на работодателите.

На срещата бе обсъдена и световната икономическа криза засегнала и двете страни и различните пътища за справянето с кризата.

Г-н Семанис определи за секторите на икономиката на своята страна, които представляват интерес за инвестиции, като специално спомена - фармация, информационни технологии, дървообработване и туризъм.

Беше обсъдена и възможността за провеждане на съвместен българо-латвийски форум като периода предстои де се уточни допълнително.


04.05.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад