Назад

Делегация от БАЛКАНТЮРКСИАД – една от най-големите бизнес организации в Бурса, Турция, проведе среща с председателя на БТПП

Предстои откриването на турски търговски център на Балканите


Делегация от БАЛКАНТЮРКСИАД – една от най-големите бизнес организации в Бурса, Турция, посети БТПП и обсъди с председателя на Палатата – Цветан Симеонов възможностите за развитие на търговско-икономическите отношения между България и Турция.

Берат Тунакан, председател на БАЛКАНТЮРКСИАД представи дейността на организацията и сподели, че голяма част от членовете са с корени от Балканските страни. Той очерта икономически данни за Бурса -  четвъртият по големина град и втория по износ в Турция. Тунакан информира, че предстои откриването на турски търговски център в някоя от страните на Балканите.

Представени бяха и членовете на делегацията, сред които бизнесмени в секторите: петрол и горива, адвокатски услуги, текстил, строителство и архитектура, ресторантьорство. За повече информация: ТУК

Цветан Симеонов представи информация относно актуалната икономическа ситуация в Европа и България и постави акцент върху важните събития през 2018 г., които страната ни ще домакинства. Г-н Симеонов изрази готовността на Палатата да посрещне по-голяма бизнес делегация от Бурса и да организира съвмесно мероприятие с БАЛКАНТЮРКСИАД през следващата година.

Фирмите, които проявяват интерес за сътрдудничество с Турция, могат да се свързват с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на e-mail: m.markova@bcci.bg или на тел.: 02 8117 494, 8117 489.


20.12.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад