Назад

Състезание за студенти по международен търговски арбитраж и международно търговско право в БТПП

На миналогодишното издание на Sofia VIS Pre Moot се проведоха общо 42 рунда, в които взеха участие над 30 арбитри от страната и чужбина


Състезанието ще се проведе в периода между 16 и 18 февруари 2018 г. в сградата на Палатата. Sofia VIS Pre Moot представлява симулиран арбитражен процес във връзка с приложението на Конвенцията на ООН за международна продажба на стоки. Провежда за четвърта поредна година в сградата на БТПП между студенти по международен търговски арбитраж и международно търговско право.

Състезанието е на английски език и има за цел да позволи на участващите университети да подготвят своите отбори за международното състезание Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot – най-голямото състезание по право в света, което се провежда за 25-та година във Виена.

Миналата година събитието съвпадна със 120-годишнината на Арбитражния съд при БТПП. Спонсори на събитието бяха Асоциацията на независимите винари и адвокатските кантори "Цветкова, Бебов, Комаревски" и Адвокатско дружество „Волф Тайс“.

Повод за гордост на миналогодишното издание на Sofia VIS Pre Moot беше участието на 11 отбора, сред които университети от Швейцария, Италия, Япония, Македония, Сърбия, Гърция, Турция, Босна и Херцеговина както и, разбира се, трите български университета - Софийският университет „Св. Климент Охридски“, УНСС и Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий".

БТПП и Сдружението за международни състезания и тази година ще си сътрудничат в популяризирането на арбитража като способ за разрешаване на правни спорове и в помощта в подготовката на студентите от страната и чужбина за същинското състезание, което ще се проведе в края на месец март в гр. Виена, Австрия.


18.12.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад