Назад

Делегация от парламентарната група за приятелство с България на Иранския Меджлис посети БТПП

Бяха обсъдени теми, свързани с икономическите отношения между двете страни, сътрудничеството на БТПП с Иранската палата на търговията, индустрията и мините, както и възможности за бъдещо сътрудничество с Палатата на Тебриз.




Делегация от парламентарната група за приятелство с България на Иранския Меджлис посети БТПП. Делегацията бе водена от председателя на парламентарната група Ахмад Али Резабейги, като в срещата участва и Али Акбар Резаей, икономически съветник към Иранското посолство в България.

Али Резабейги очерта специфичностите и икономическия облик на представлявания от него и делегацията регион на гр. Тебриз, акцентирайки върху добрата инфраструктура и свързаността с трети страни, включително и морските, и въздушните маршрути, с които разполага областта. Резабейги представи и основните икономически сектори на Тебриз, включващи петрохимия, производство на електроника и строителни материали, автомобилна индустрия, добре развита медицина и транспортен сектор, хранителна промишленост и производство на млечни продукти.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов подкрепи интереса и фокуса на парламентарната група върху икономическите отношения с България, като от своя страна информира делегацията за предимствата на развитие на бизнес в България – ниското данъчно облагане, множеството зони за свободна търговия, покриващи по-голямата част от българските общини, както и възможностите за сътрудничество в сектори като туризма, хотелиерството и SPA-услугите.

По време на срещата бе отправена и покана към парламентарната група за организиране на бизнес делегация, която да посети БТПП през следващата година.


15.12.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад