Назад

Развитие на инициативност и предприемачески умения сред учениците от хранително-вкусовия сектор

По проект F.A.S.T.E.S.T, финансиран от Еразъм +
Проведе се заключителна среща по проект F.A.S.T.E.S.T, финансиран по програма Еразъм +, главната цел на който е да насърчи развитието на инициативност и предприемачески умения сред учениците, изучаващи различни агро специалности. В проекта участваха 10 партньора от 5 страни. Българската търговско- промишлена палата си партнираше с Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии „Проф. д-р Павлов“, София.

В рамките на проекта представители на бизнеса споделиха своя опит на срещи с ученици, имащи желание да станат млади предприемачи.  Представиха и дискутираха нови идеи и предложения за оптимизиране на връзките и съвместната дейност между бизнеса и професионалните училища.

Проектът предостави възможност на младите предприемачи да се запознаят с реалната бизнес среда, тъй като те активно участваха в разработването на видео клипове за „успешни практики“ на предприемачи и имаха възможност да се сблъскат с различни предизвикателства. Изработените клипове са с динамично съдържание и менюта, позволяващи избор на характерни бизнес ситуации. Освен изработените клипове, младите предприемачи имаха възможност да участват и в он-лайн пилотно обучение, свързано с придобиване на основни умения за управление на бизнеса.

Линк към видео клиповете


16.11.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад