Назад

Делегация от японския град Мураяма посети БТПП

Очаква се бизнес мисия от Мураяма в София през май 2018 г.




Председателят на БТПП проведе среща с делегация от японския град Мураяма - Ягучи Кацухико, изп. директор на организационния комитет на града за „Олимпиада Токио 2020“, Нишизука Джин, помощник-директор в община Мураяма, и Янко Попов, агент на Мураяма за България.

Повод за визитата им в нашата страна е подновяването на договора с Българската федерация по художествена гимнастика за подготвителни спортни лагери в Мураяма.

По време на срещата японските гости представиха идеите си за работа и сътрудничество с България. Обсъдено бе партньорството и съвместните инициативи на БТПП с Посолството на Япония, като организираната наскоро лекция на проф. Ито в София. Отбелязан бе традиционният интерес към българското розово масло и кисело мляко.

Освен от обмяна на опит в сферата на спорта, и по-конкретно в художествената гимнастика, представителите на Мураяма проявяват интерес и към туризма и производството на български продукти. В тази връзка бе договорено и официално посещение в София в на представители на промишлеността и търговията от региона на Мураяма, на местната търговска палата и на общината през май 2018 г.


08.11.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад