Назад

Нови инициативи бяха обсъдени с представители на Балканско-индийска бизнес асоциация /БИБА/  Председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе среща с ръководството на Балканско-индийската бизнес асоциация (БИБА). Дискутирана бе програмата на голямо събитие в Индия – „Балкански базар”, който ще се проведе през март 2018 г. в градовете Делхи и Чандигар. Красимир Ангелов, председател на асоциацията, и Нирадж Кумар, председател на Сдружението за развитие на бизнес и културни отношения между Индия и България, информираха, че подготвят пълни условия за участие в събитието, което ще обедини представянето на храни, напитки, включително вино и спиртни напитки, потребителски стоки, сирене, кашкавал, кисело мляко, пробиотик, козметика, текстилни изделия и др. от балканските страни. Ще бъдат договорени преференциални цени на самолетни билети за участниците, транспортиране на стоката с контейнерен превоз, осигуряване на три опции за участие – със самостоятелен щанд, на колективен щанд и чрез местен представител, който да продава стоките.

Очаква се реализираната по време на базара стока да покрие направените разходи за участието. Същественият резултат ще бъде установяване на  контакти с индийски партньори и създаване на платформа за бъдещо сътрудничество.

Повече информация за събитието „Балкан базар” очаквайте от БТПП и Балканско-индийската бизнес асоциация на: тел.: 02 8117489, interdpt@bcci.bg и тел.: 0889 636 555, info@balkan-indian.com

Потенциални участници са фирми от балканските страни – Албания, България, Гърция, Македония, Румъния, Сърбия, Турция. Очаква се около 150 компании да се включат в събитието.


07.11.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад