Назад

24 октомври - Предстои "Икономическото сътрудничество на Япония и ЕС"

Тенденциите в световната икономика, перспективите в икономическите отношения между Япония и ЕС, значението им за България


На 24 октомври 2017 г. от 10.00 часа в София Хотел Балкан ще се проведе лекция за икономическите отношения на Япония и Европейския съюз и значимото им сътрудничество. Лектор ще бъде проф. Мотошиге Ито, преподавател във Факултета по международни социални науки в университета „Гакушуин“, почетен професор на Токийския университет и специалист в областта на международната икономика.

Споразумението между ЕС и третата по големина икономика в света може да се окаже най-големият търговски договор, подписван досега от ЕС. Някои ключови теми в преговорите между ЕС и Япония са премахването на тарифните ограничения и намаляването на тарифите върху определени стоки, гарантиране на прозрачността на регулаторните процедури при инвестициите и общ митнически ефект от опростяване на процедурите, както и цялостното им значение за България.

Събитието е част от програмата на 28-ите Дни на японската култура и се организира от Посолството на Япония и Българската търговско-промишлена палата.

За Дните на японската култура в България

Дните на японската култура се организират в Република България от Посолството на Япония от 1990 г. За двадесет и осма поредна година българската публика има възможност да се докосне до древното и съвременното лице на богатата японска култура.

Дните на японската култура през 2017 г. се осъществяват със съдействието на Клуба на приятелите на Япония в България „Нихон Томоно Кай“ и с любезната финансова подкрепа на: Astellas, Canon, Fanuc, Geotechmin, JTI, Kaliakra Wind Power, LB Bulgaricum, Lexus, Mitsubishi Corporation, Mitsubishi Electric – ClimaCom, Toshiba, Toyota, YAZAKI и Yokogawa България.

Повече информация за програмата на Дните на японската култура 2017 може да намерите на: https://www.facebook.com/DaysJapaneseCulture/

За допълнителна информация:

M3 Communications Group, Inc.

на press@m3bg.com и тел. 02/ 818 70 10.

 


20.10.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад