Назад

БТПП участва в кръгла маса ЕС-Япония





Кентаро Соноура, държавен министър на външните работи на Япония

В качеството си на председател на Комитета за търговия и инвестиции на ЕВРОПАЛАТИ, заместник-председателят на БТПП Георги Стоев участва в 19-та среща нa деловите среди от Япония и ЕС, посветена на търговските отношения , инвестициите и сътрудничеството  в сферите на дигиталните иновации, енергетиката, финансовите услуги и мобилността. Деловата среща се провежда след постигането на политическо съгласие по договора за партньорство между ЕС и Япония по време на G20 и събра заедно представителите на повече от 80 фирми и институции от двете страни.

Сесилия Малмстрьом, комисар по търговията на ЕС, говори за техническите бариери пред търговските връзки, за инвестициите и уреждането на търговските спорове.

Кентаро Соноура, държавен министър на  външните работи на Япония, очерта  възможностите  пред европейските и японските участници в промотирането на съвместното споразумение  и призова за активно участие на частния сектор в този процес.

Георги Стоев се срещна с Казуо Цукуда, съветник в Мицубиши Хеви Индъстриз и водещ японската бизнес делегация, и с Йошихиро Мизуно, вицепрезидент на ANA HOLDINGS, INC.


11.07.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад