Назад

Търговско-промишлените палати с призив към G20 по отношение на протекционизма



БТПП подкрепи апела на Асоциацията на европейските търговско-промишлени палати /EUROCHAMBRES/ към предстоящата среща на G20 в Хамбург. Търговско-промишлените палати – членове на EUROCHAMBRES, настояват представителите на водещите световни икономики да премахват пречките пред търговията, а не да добавят нови и да насърчават протекционизма.

Десет от страните с най-голям брой търговски бариери са членове на G20. Последният доклад на Европейската комисия за търговия и инвестиции също посочва повишаване с 10% на бариерите пред европейските износители през 2016 г.

Председателят на Глобалната платформа на търговските палати Global Chamber Platform (GCP) и почетен председател на EUROCHAMBRES  Кристоф Лайтл подчертава важността на този въпрос: “Нека не правим грешки, ние сме на кръстопът в международната търговия и лидерите на G20 трябва да изберат между пътя към развиващо се глобално сътрудничество, основано на свободна и честна търговия или да позволят протекционистичните мерки да се промъкнат в икономическите ни връзки.”

Според Кристоф Лайтл лидерите от G20 трябва да работят с бизнеса, за да приложат иновативни идеи за подобряване на условията за търговия.

„МСП са ключов елемент в това уравнение и техните нужди трябва да залегнат дълбоко в търговските споразумения на двустранно и многостранно равнище за да поемем по пътя на балансирания и устойчив растеж.“ добавя Лайтл.

Становище на Глобалната платформа на търговските палати по повод срещата на B20, май 2017, Берлин: http://bit.ly/2pB1PYb


06.07.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад