Назад

Среща с ръководителя на търговската служба към посолството на САЩ



Възможностите за насърчаване на сътрудничеството между американски и български малки и средни предприятия, обмен на технологии и иновации бяха тема на разговора днес на председателя на БТПП Цветан Симеонов с ръководителя на търговската служба към посолството на САЩ в София Мария Галиндо. Срещата се състоя в Палатата и в нея участваха Петър Делин и Милко Минев, специалисти в търговската служба.

По време на разговора бяха обсъдени и актуални въпроси на българската икономическа среда и развитието на двустранните отношения. Постигната бе договореност да продължат съвместните  обединени усилия за активизиране на деловите контакти и стокообмена. Г-жа Галиндо информира, че се подготвя посещение на американски компании в София през есента на тази година.

По-рано днес председателят на БТПП участва в първата паралелна публична дискусия с България и САЩ по новите мащаби на евро-атлантическата солидарност в контекста на Брекзит и отговора на Европа. Събитието, организирано от Атлантическия клуб в България,  се състоя в Централния военен клуб  и започна с публична дискусия с министър-председателя Бойко Борисов на тема „Трансатлантическата връзка през българското председателство на Съвета на ЕС“. Премиерът Борисов обсъди ключови теми, свързани със стратегическите приоритети на България през призмата на трансатлантическите отношения и предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС.

Дискусията продължи с първата мащабна публична проява на американския посланик у нас Н.Пр. Ерик Рубин след избора на новия парламент и новото правителство на България. Посланик Рубин представи перспективите пред Америка и България за взаимно сътрудничество.


07.07.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад