Назад

В БТПП представиха „Техностарт 3” – проект за насърчаване на иновационната активност

По инициатива на Съвета по иновации при БТПП и със съдействието на Министерството на икономиката, ГИС Трансфер Център и Клийнтех, България се състоя кръгла маса на тема: „Възможностите за подкрепа на иновативните МСП, учредени от студенти и младежи и на представителите на българския малък и среден бизнес от проект „Техностарт 3” на Министерството на икономиката, както и от Европейския институт за иновации и технологии (ЕИТ), Будапеща чрез програмите на Клийнтех, България”.

Кръглата маса бе открита от Васил Тодоров, гл.секретар на БТПП, и модерирана от доц.д-р Йосиф Аврамов, съпредседател на Съвета по иновации и член на УС на БТПП.

Приветствие към участниците направи проф. Костадин Костадинов от Института по механика при БАН, учредител на ГИС Трансфер Център и на Съвета по иновации при БТПП, който като бивш зам.-министър на образованието и науката има значителен принос за установяване на сътрудничеството с ЕИТ.

Тихомира Палова, държавен експерт в дирекция „Икономически политики за насърчаване” в Министерството на икономиката, направи презентация на възможностите за подкрепа на младежкото предприемачество чрез проект „Техностарт 3”.

Следващите три презентации бяха изнесени от представители на Клийнтех, България:

На събитието присъстваха и представители от браншови организации при БТПП с предмет на дейност в областта на чистите технологии, земеделието и екологията. В дискусията се включиха: чл. кор. проф. Костадин Ганев, зам.-председател на БАН, Георги Гушлеков, председател на Асоциацията по иновативно развитие, доц. Лидия Гълъбова от ТУ-София, доц. Румен Атанасов, председател на Българската асоциация на електротехниката и електрониката; Йордан Големинов, консултант по европейски проекти и ПЧП и др.

Преди Кръглата маса се състоя Общо събрание на Съвета по иновации и развитие на  технологиите при БТПП, на което бе възстановено наименованието на съвета при учредяването му преди шест години: „Съвет по иновации при БТПП”. Направен бе отчет за изминалите 2015 и 2016 г. и бяха приети Насоки за работа на съвета за 2017 г.

Събранието избра нови ръководни органи на Съвета – виж  ТУК


12.05.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад