Назад

Цветан Симеонов: Присъствието на МВР доказва загриженост за сигурността на фирмите и гражданите, благодарение на най-модерните и съвременни средства

Международната специализирана изложба SECURITY EXPO 2017 бе открита под патронажа на Министерството на вътрешните работи на България

Интересът на участниците и на посетителите потвърждава необходимостта от това изложение. Радваме се на присъствието на МВР, защото това показва институционално присъствие, доказва загрижеността им за изпълнение на задачата – да бъде осигурена сигурността на фирмите и гражданите, благодарение на най-модерните и съвременни средства“. Това заяви председателят на БТПП по време на официалното откриване на Международната специализирана изложба SECURITY EXPO 2017. Събитието се провежда от 15 до 18 март 2017 г. в зала №1, Интер Експо Център. Организатори са Българската търговско-промишлена палата и Интер Експо Център. МВР е традиционен партньор и участник в SECURITY EXPO. Тази година министерството е представено от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и  Дирекция „Комуникационни и информационни системи”. Служебният министър Пламен Узунов и председателят на БТПП откриха официално изложбата.

По думите на служебния министър SECURITY EXPO е успешна платформа за генериране на нови решения в областта на сигурността, особено в контекста на съвременните предизвикателства пред правителствата и гражданите.  В усилията за ефективното им противодействие  на преден план излизат експертите  в областта на сигурността, които с помощта на новите технологии търсят и намират нови интелигентни решения. 

 „Разнообразни са сферите на прилагане на техническите средства и това е мястото, на което всички, които проявяват интерес, могат да получат необходимата информация. Благодаря за традиционното сътрудничество на МВР. По време на изложбата, която ще продължи до 18 март, експертите ще се запознаят с водещите постижения в областта на сигурността.“, заключи председателят на Палатата.

Изложбата е единственото специализирано събитие за България в този бранш и едно от най-авторитетните за региона, което демонстрира последните постижения в областта на обществената, частната сигурност и безопасност.

Дроновете – бъдещето в усвояване на небето

По време на Секюрити Експо ще бъдат показани различни видове дронове. На щанда на специализиран онлайн магазин за дронове Copter.bg ще бъдат изложени най-новите продукти в сферата на видеонаблюдението и сигурността, пожарогасенето, защитата на критична инфраструктура, опазването на селскостопански посеви и др.

Интересна за всички посетители е и безпилотната авиационна система (БАС), представена от Екопрогрес, която има предназначение за извършване на радиационно разузнаване на местност, търсене и откриване на източници от гама лъчения и картиране. БАС може да се разполага на безпилотно летателно средство без използване на специално  оборудване.

Нови технoлогии в сигурността

Мултифункционален биометричен терминал за контрол на достъп и отчитане на работно време ще бъде показан от традиционния изложител Полимекс. Устройството използва най-високото ниво на идентификация - разпознаване на вени и пръстов отпечатък. Благодарение на изключително модерната, надеждна и високоскоростна технология разпознаването  се осъществява за по-малко от 2 секунди. Фирмата ще демонстрира и нов модел  високотехнологична банкнотоброячна машина, оборудвана с всички познати и допълнително разработени специализирани детектори  за опознаване на банкнотите.

Уникални инфрачервени мини камери за денонощно наблюдение са сред новите продукти на Ланком България. Новата функция "Smart" позволява преброяване на обекти, камерите са с водонепромокаеми алуминиеви корпуси, а в допълнение на това, много от тях са устойчиви и на удари.

NST Security Group LTD също ще представи на своя щанд нов продукт: безжични алармени системи с видео проверка Системите са френска разработка с европейски сертификат. Отличителният им белег са специалните видео-детектори за движение, които предават цветно видео напълно безжично.

На щанда на Писат Инженеринг посетителите могат да се запознаят с пожароизвестителни централи и детектори от ново поколение с умни функции, допринасящи за лесен, бърз монтаж и обслужване, достъпен за ползване от крайните клиенти интерфейс.

INSYS LOCK ще представи системи за заключване - електронни брави с дистанционно мобилно управление. На щанда на фирмата ще се демонстрира как работят електронните брави в мрежа и  реално време. Проявяващите професионален интерес може предварително да заявят час за посещение.

Турският производител ЛАНДЕ ще участва на изложението с рак шкафове и аксесоари на високо технологично ниво. Шкафовете DYNAcenter са със специално предназначение, здрава и издържлива направа, осигуряват 1500 кг. натоварване, постигащ превъзходна пасивна вентилация за инфраструктурата на комуникационните шкафове. Шкафовете са проектирани и изпълнени със защитни аксесоари тип „студен/топъл коридор“.

Съпътстваща програма  за по-успешен бизнес

Организаторите обявиха и разнообразна, наситена съпътстваща програма, чиято цел е да помогне на бизнеса за обогатяване на познанията в сферата на сигурността.

Експо Enterprise Europe Network ще проведе безплатни консултатации на фирми за възможностите за финансиране по европейски програми.

АНДИ-Л, ИНСАС, Полимекс, БОШ, NST Security Group и Сектрон ще представят нови продукти и решения в системите за сигурност в рамките на семинарната програма на Секюрити Експо 2017.

Институтът по отбрана „Проф. Цветан Лазаров” към Министерството на отбраната ще разкаже за категориите на сигурност на системи за видеонаблюдение за използване в приложения за сигурност - БДС EN 62676-1-1:2014. Българската асоциация „Труд, здраве, безопасност“ провежда лекция за правилния избор и комплектовка на лични предпазни. Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР представя нови изисквания към пожарната безопасност, имащи отношение към енергийната ефективност на сградите.

За поредна година Секюрити Експо се провежда паралелно с Българска строителна седмица - форум за енергоефективно, екологично и функционално строителство.

Пълна информация за SECURITY EXPO 2017 можете да откриете на сайта на изложението: www.securityexpo.bg, както и в социалнaта мрежа  Facebook.

 

 


15.03.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад