Назад

15 март - Презентация на бизнес климата в Украйна



Българската търговско-промишлена палата организира Презентация на бизнес климата и напредъка в икономическите реформи в Украйна с участието на Н.Пр. Микола Балтажи, извънреден и пълномощен посланик на Украйна у нас. Събитието ще се проведе в на 15 март (сряда) от 10:30 ч в Палатата.

След встъпването в сила на Спогодбата между Украйна и ЕС за задълбочена и всеобхватна зона за свободна търговия в началото 2016 г., предстои пълноценното й действие да се реализира в периода на следващите десет години, предоставяйки благоприятни условия за осъществяване на търговско-икономическо сътрудничество с европейските държави. С възприетата насока за провеждане на реформи в съответствие с европейските стандарти, днес Украйна има много предимства за инвестиции и развитие на бизнес: държавата е с голям потребителски пазар, обширна и изключително плодородна земеделска земя, находища и природни ресурси, добре развита индустриална база и система на транспортни вериги, включително и пристанищна инфраструктура, високо квалифицирани кадри и работна ръка, средно ниски цени за живот. В последно време се забелязва и значителна активизация на украински компании на външните пазари, като динамично се развива и търговията на черноморската държава с ЕС.

При интерес за участие в събитието, моля в срок до 14 март (вторник) да изпратите попълнена регистрационна форма на e-мейл: v.velichkov@bcci.bg или факс 02/ 987 32 09. Участието е безплатно, работен език - български. За повече информация: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, тел.: 02/ 8117 497 (-421, -489) или е-мейл: v.velichkov@bcci.bg.

Приложение: Регистрационна форма с проекто-програма


13.03.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад