Назад

БТПП ще продължи да работи в тясно сътрудничество с ТПП на Судан, с цел улесняване на бизнеса и предоставяне/размяна на икономическа информация

Член на УС на БТПП и управител на „Компютър Арт Медия“ ЕООД посети БТПП след успешно провелата се делегация до Судан


Станислав Бояджиев, член на УС на БТПП и управител на „Компютър Арт Медия“ ЕООД  посети БТПП и се срещна с председателя – Цветан Симеонов.

Обсъдена бе успешно провелата се делегация до Судан, организирана от Посолството на Република Судан в София и с подкрепата на БТПП. Г-н Бояджиев оцени посещнието като успешно и ползотворно, имайки предвид осъществените директни контакти с редица представители на правителството: губернатора на провинция Червено море, министъра на туризма на провинция Червено море, министъра на инвестициите на провинция Южен Курдуфан, председателя и членове на УС на ТПП Судан, председателя и членовете на Федерацията на бизнеса и работодателите в Порт Судан, председателите на браншовите организации в Порт Судан, среща с туроператори и Aсоциацията на туристическите агенции в Судан. В срещата в Судан взе участие и Стойчо Стойчев - председател на ЯТПП.

След успешно провелата се визита, БТПП оценява че съществува потенциал в развитието на отношенията на България със Судан, тъй като от началото на 2017 г. САЩ премахнаха наложените санкции за Судан за пробен период от 6-месеца.

Констатирано бе, че добрият имидж и популярността на страната ни, които са създадени по линия на обучаването на студенти от Судан, трябва да бъдат използвани. Като приоритетни сектори от взаимен интерес бяха определени: селско стопанство, минерални ресурси, строителство, производство на захар и памук. Обсъден бе потенциалът на българските фирми в сектора на машиностроенето за хранително-вкусовата промишленост, селско стопанство, строителство, туризъм.

БТПП ще продължи да работи в тясно сътрудничество с ТПП на Судан, с цел улесняване на бизнеса и предоставяне/размяна на икономическа информация. По време на визитата бе разменен текст на Споразумение за сътрудничество между БТПП и ТПП на Судан.

Фирмите, които проявяват интерес към сътрудничество с партньори от Судан, могат да се свързват с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на тел.: 02 8117 494, 8117 421 или на e-mail: m.markova@bcci.bg.

 

 


08.03.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад